26 mar. 2009

Tot felul de hoti

O femeie povesteste cum statea la un rand si a simtit cand ii cauta cineva in geanta. I-a fost frica sa reactioneze pentru ca a vazut exact langa ea un barbat inalt si masiv si se gandea ca daca zice ceva, ala o si batea spunand ca il jigneste:"Ce-ai femeie? ma insulti?" Ce sa faca femeia...s-a prefacut ca isi cauta ceva , a tras geanta in fata si a inchis la loc fermoarul .Oricum, daca ar fi strigat, nimeni n-ar fi luat atitudine impotriva individului.
O alta femeie isi aminteste ca atunci cand era insarcinata era la plimbare cu poseta pe umar. Langa ea, o batranica inofensiva, chiar simpatica, parea ca se plimba cam in acelasi ritm cu ea. Nimic de banuit, pana dadu sa-si caute telefonul in geanta sa sune pe cineva: ia telefonul de unde nu-i! Batranica draguta si plimbareata ii furase mobilul.
In acelasi context al furturilor, cineva isi aduce aminte ca se intorcea acasa ziua in amiaza mare, intr-o zi , si vazu ca se lucra pe scara si in fata scarii. Muncitori de la vreo firma de net sau televiziune prin cablu...se gandi ea, pentru ca peste tot erau cabluri , scari si bormasini. Pe seara afla de la un vecin ca i-a fost sparta casa. Cei care se prefaceau ca muncesc aruncau ceva cabluri pe jos, puneau scarile ca sa se orienteze mai bine pe scara si pe afara si dadeau gauri aiurea fara sa prinda nimic in ele.
Un alt caz este al unei fetite ai carei cercei au fost smulsi de la urechi, pe strada. Cand a fost chemata maica-sa la politie sa vada infractorul , a ramas cu gura cascata: doua doamne elegante, in varsta, imbracate cu haine de blana, cu genti diplomat in mana, incat a avut impresia initial ca ar fi si ele ceva prin politie. Zice:"daca le vedeai, le carai geanta si le pupai si mana..."
Intr-un coafor intra trei barbati tineri. Unul cere nusce informatii, altul sta langa usa si unul se uita aiurea ...nimic deosebit. Dupa ce pleaca indivizii, si-au dat seama ca plecasera si cu banii si telefonul dintr-o geanta. Iluzionisti nu alta...
Pai daca pana acum au fost tot felul de furturi cu tot felul de hoti, oare ce-o sa se intample de-acum cu criza asta? Mi-e si frica sa ma gandesc...

2 comentarii:

  1. - De ce pedepseste aspru statul roman hotii de buzunare ?- Deoarece nu suporta concurenta...

    RăspundețiȘtergere
  2. Cica s-a inventat un robot care prinde hoti. In China a prins in 5 minute 100 de hoti, in America a prins in 5 minute 200 de hoti, in Romania in 5 minute s-a furat robotul.

    RăspundețiȘtergere