11 apr. 2009

Holiday

Aseara cautam un film usurel, romantic si cu putin umor ...daca se putea. Ma apuc sa urmaresc "Becoming Jane", insa in cele din urma ma hotarasc la "Holiday". E un film mai vechi, din 2oo6, dar pe care nu il vazusem (ca doar nu-i singurul nevazut de mine).
Ma prinde inca de la inceput ideea ca sunt urmarite vietile a doua femei din doua zone ale globului, cu stiluri de viata diferite, dar cu aceeasi problema: sunt nefericite in dragoste, ambele tocmai incercau sa-si revina de pe urma unor intamplari legate de barbatii din viata lor.
Amanda Woods (Cameron Diaz) e americana iar Iris Simpkins (Kate Winslet) este englezoaica , cele doua femei in pragul depresiei se hotarasc sa evadeze din mediul in care traiesc facand schimb de locuinte si de stil de viata pe perioada sarbatorilor de iarna.
Amanda este o femeie de succes care detine o companie care realizeaza trailere pentru filme si duce o viata luxoasa , totusi nefericita. Tocmai fusese inselata de partenerul din ultima relatie, fiind acuzata de lipsa pasiunii, de faptul ca e insensibila si ca nici macar nu stia sa faca dragoste.
Iris locuieste intr-o casa rustica , undeva inafara Londrei, este ziarista, scrie articole despre nunti in"Daily Telegraph" si traieste o ciudata poveste de dragoste cu un barbat ce tocmai isi anuntase logodna cu o colega de redactie.
Ambele femei nefericite spera sa evedeze din lumile lor, uitandu-si astfel si problemele, macar pentru perioada sarbatorilor. Amanda il cunoaste intamplator pe fratele lui Iris (Jude Law) carevine sa doarma la ea dupa o noapte de betie. Evident, pentru un astfel de film, cei doi se indragostesc desi cred initial ca e vorba doar de o noapte de sex.
Iris cunoaste un batran scenarist, castigator al premiului Oscar si astfel isi recastiga increderea in sine , tocmai prin sprijinul pe care il ofera batranului pentru a se prezenta la o gala in cinstea sa. Cunoaste si un barbat , coleg al Amandei , infiripandu-se astfel o poveste de dragoste.
Poveste mai mult decat usurica, de privit fara sa gandesti. Foarte apetisant Jude Law , chiar daca nu e unul din actorii mei preferati.
Mi-a mai placut si m-a amuzat maxim o afirmatie din film, cum ca dupa treizeci si cinci de ani e mai mare posibilitatea de a te ucide un terorist decat posibilitatea de a te casatori.

3 comentarii: