5 mai 2009

"Frumoasa" fenta

Este super cum se joaca Guvernul cu federatiile sindicale.
Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant, Federatia Sindicatelor din Invatamant "Spiru Haret", Federatia Educatiei Nationale, Federatia Nationala Sindicala"Alma Mater", adica federatiile sindicale reprezentative la nivel de ramura de invatamant-au hotarat organizarea grevei, pe durata programului de lucru, in zilele in care se desfasoara tezele cu subiect unic, in toate unitatile/ institutiile de invatamant.
Deci, conditia grevei in data de 5.05, era ca aceasta sa fie ziua de desfasurare a tezei cu subiect unic la limba si literatura romana la clasele a VII-a si a VIII-a. Ce s-a intamplat de fapt? Sindicatele au fost "fentate"pentru ca ministerul a hotarat reprogramarea tezei pe data de 7.05.
Nu-i haioasa treaba? parca ar fi un joc . Deci nu se mai indeplineste conditia esentiala pe care au mentionat-o sindicatele pentru greva. Firesc, se asteapta reactia de pe 7.05.
Acum au loc discutii, negocieri...sunt curioasa ce fenta se mai pregateste. Pe 7 cred ca trebuie sa se mai intample ceva pentru ca sunt slabe sperante sa se ajunga la un acord cinstit.
Este foarte posibil ca in ultima instanta sa se renunte chiar, la tezele cu subiect unic. Problema e ca urmeaza si bacalaureatul . Atunci sa vad ministerul , ca doar n-o sa renunte si la el.
Dar se inteleg ei politicienii cu liderii de sindicat, ca doar nu se cunosc de azi de ieri ...isi cunosc unii altora interesele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu