3 iun. 2009

"Death at a Funeral"

La prima vedere("Moartea la o inmormantare") pare a fi vorba despre un film de groaza sau cel putin despre o drama cu implicatii psihanalitice, metafizice...ceva de genul.
Dar nu, este vorba despre o comedie neagra, cu umor englezesc. Mie mi-a placut mai ales noutatea scenariului (Dean Craig) si a situatiilor comice. Filmul, in regia lui Frank Oz, nu este asa de nou, a aparut in 2007, cu toate acestea, poti lua o portie buna de ras in hohote.
Nu e un film de povestit, este de vazut: se bazeaza pe situatie dar si pe caractere, pe mimica. Tot felul de situatii neprevazute si hilare se petrec la o inmormantare.

Apare un personaj surpriza, piticul Peter, fostul iubit al defunctului despre care nimeni nu stia ca ar fi homosexual. Acest pitic urmareste un castig material prin santajarea familiei.
Este de urmarit personajul Simon, jucat de Alan Tucker, care face un rol foarte tare: dintr-un barbat serios, emotiv se transforma intr-un aiurit pentru ca ia droguri,din greseala , in loc de calmante. Traseul cutiutei cu droguri este la fel de imprevizibil ca toate situatiile din film.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu