2 iun. 2009

The Secret

"The Secret" este un film documentar in regia lui Drew Heriot. Tema filmului ar fi capacitatea omului de a realiza orice daca si-ar constientiza si folosi intreaga capacitate de care dispune.
"Marele secret al vietii " ar fi "legea atractiei" , in sensul ca daca am gandi ceea ce dorim sa ni se intample, aceasta se va si intampla in cele din urma , cu conditia sa credem cu adevarat, fara indoiala, in realizarea dorintei.
Mie mi se pare ca seamana foarte mult cu ceea ce spune Paulo Coelho: "Si cand tu vrei ceva cu adevarat, tot Universul conspira la realizarea dorintei tale."(Alchimistul)
Omul este vazut ca un magnet care atrage, insa trebuie sa stim exact ceea ce ne dorim astfel incat sa atragem acele forte care pot duce la indeplinirea dorintei: ceea ce gandesti cel mai mult, aceea atragi.
Reactia ar fi simpla: gandul devine realitate deoarece fiecare gand ar avea o frecventa care modifica realitatea. Nu trebuie sa te gandesti la ceea ce nu-ti doresti pentru ca aceasta vei atrage. Trebuie vizualizat opusul a ceea ce nu-ti doresti si sa te gandesti la el. Cu cat spui, repeti ca ceva e rau, cu atat atragi raul respedtiv. Cei intervievati in film (specialisti in diverse domenii)
considera ca un gand pozitiv are o putere de o suta de ori mai mare decat un gand negativ.
Prin ceea ce gandim si simtim, suntem creatorii vietilor noastre, astfel incat trebuie sa fim atenti ce atitudine avem. Este adevarat ca toti avem emotii, trairi si ca acestea sunt pozitive sau negative. In planul celor pozitive s-ar incadra:pasiunea, fericirea, credinta, optimismul,speranta, multumirea de sine.
Tot ceea ce simtim este o reflectare perfecta a ceea ce e pe cale sa se petreaca. Asta inseamna ca obtii ceea ce simti, nu ceea ce gandesti, pentru ca emotiile sunt mai importante decat gandurile, dar aceastea sunt in interdependenta.
Autorii filmului considera ca trebuie sa existe trei pasi in realizarea dorintelor: sa ceri ce-ti doresti cu adevarat, apoi Universul iti raspunde rearanjand totul in favoarea ta, iar pasul trei, cel mai important: sa stii sa primesti. Pentru a primi trebuie sa te aliniezi la ceea ce vrei , cu entuziasm, cu pasiune, sa crezi fara indoiala ca ceea ce ai dorit se realizeaza.
Un alt secret ar fi ca trebuie sa intuiesti cand simti ca trebuie sa actionezi. Sa nu lasi momentul oferit sa treaca pentru ca trece posibilitatea implinirii. Daca incarcatura emotionala iti dicteaza atunci urmeaza primul impuls.
Suntem singurii care ne cream realitatea, nimeni nu o face pentru noi, noi hotaram prin ceea ce simtim. Astfel, nemultumirea atrage nemultumire, gandirea negativa provoaca emotii negative, stres, neplacere; multumirea atrage multumire, stare de bine.
Mesajul filmului ar fi ca trebuie sa ne concentram pe ceea ce suntem si pe ceea ce dorim sa fim. Nu exista destin, Dumnezeu nu a ne-a predestinat un traseu al vietii, astfel incat suntem creatorii vietilor noastre.
Bucuria, iubirea,libertatea, fericirea,rasul sunt adevarate forte care trebuie sa fie atrase si folosite, astfel incat evenimente pozitive sa fie atrase.
"Enjoy life!" si Universul iti va raspunde favorabildaca iti doresti si crezi asta.

Filmuletul acesta prezinta pe scurt ceea ce comunica filmul de cam 90 de minute. Oricum, cuvintele din filmulet apartin unuia dintre intervievatii din filmul "The Secret" , David Childerley.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu