8 iul. 2009

"Kings"

Aseara am fost la priveghi...la Michael Jackson. Mai in gluma, mai in serios. Am urmarit Mtv, Realitatea Tv, videoclipuri, concerte, interviuri, opinii peste opinii. Pana la urma, a fost si el un om. S-a nascut, a trait, a murit. Ca a trait cum putini dintre noi pot trai, asta-i altceva. Ca s-a oferit lumii, ca a fost genial, ca a avut o copilarie nefericita, ca a avut o viata personala nefericita si ca adult... detalii ce vor fi speculate ani la rand.
A fost numit "The King of Pop" , prilej pentru mine sa ma duc cu gandul spre Elvis Presley, un alt "rege". Nici cesta din urma nu si-a sustinut ultimele concerte, la fel ca si celalalt 'incoronat'.
Michael Jackson nu cred ca ar fi fost in stare sa-si sustina cele 50 de concerte planificate in acel ultim turneu...dar cati bani s-au facut de pe urma acestui turneu nerealizat...Elvis avea si el planificat un turneu pe care nu a mai apucat sa-l sustina. Elvis distrus de droguri, medicamente, viata haotica, Michael cam la fel. In cazul celui din urma cred ca s-au adaugat si interesele materiale ale oamenilor din jurul sau.
Dintre cei doi, incomparabil imi place mai mult Elvis, desi ultimele dintre tinutele lui de spectacol mi se par oribile, ca sa nu mai spun de spectacolele in care aparea beat si uita versurile. Si cu toate astea, melodii precum:
'Jailhouse Rock','Love me Tender','All Shook Up','Let Me Be Your Teddy Bear ', 'Devil in Disguise','Suspicious Minds','Always on My Mind','I Got a Feeling in My Body' ,'Unchained Melody','Fever' sunt de ascultat ani buni si de acum in viitor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu