30 sept. 2009

"Apocalipsa 2012"

Am urmarit filmul acela in care se vorbea despre previziunile lui Nostradamus cu privire la sfarsitul lumii si, interesata de subiect, am citit si cartea lui Lawrence E.Joseph -"Apocalipsa 2012. Sfarsitul e aproape"
Volumul aparut la Editura Nemira are 446 de pagini, iar pe coperta are ca ilustratie Calendarul Maya, sursa atator discutii despre sfarsitul timpului.
Intrigata de acest posibil sfarsit al lumii la o data atat de exact precizata, 21.12.2012, am inceput sa citesc foarte interesata, "mancand" paginile, cum prindeam o clipa libera.
Autorul, Lawrence E. Joseph, este un om de litere, profesor , scriitor si ziarist, avand o inclinatie deosebita spre investigatie. Ceea ce a realizat el in aceasta carte este rezultatul cercetarilor, investigatiilor sale de un an si jumatate,pe care a incercat sa le prezinte obiectiv, asa cum le-a cules de la oamenii de stiinta pana la samanii intalniti, plus interpretarea personala, subiectiva a datelor.
El nu intentioneaza sa sperie, sa produca panica ci mai degraba sa informeze, sa caute raspunsuri cautate de toata lumea. Cauta raspunsuri la intrebari, la fel ca oricare dintre noi, oamenii obisnuiti, fara pretentia de a fi om de stiinta dar interogand oameni de stiinta si documentandu-se din operele lor pentru puterea argumentelor. La fel, nu are pretentia ca ar da raspunsurile corecte.
Cartea e structurata in sase parti (Timpul, Pamantul, Soarele, Spatiul, Extinctia, Armaghedon), plus o Introducere, o Concluzie si un Epilog 2012.
Pe langa simpla potrivire a cifrelor, data de 21.12.2012 este cea a solstitiului de iarna, atunci cand ziua este cea mai scurta si noaptea cea mai lunga. La aceasta data, sistemul solar eclipseaza centrul galaxiei, astfel incat centrul Caii Lactee nu va mai fi vizibil de pe pamant. Inca de la anticii mayasi(considerati cei mai de seama astronomi) aceasta data avea o incarcatura aparte: marcarea inceputului unei noi ere, moment sacru. Implica astfel posibile interpretari: sfarsitul timpului si sfarsitul vietii pe pamant(poate sfarsitul Pamantului insusi) cat si sperante intr-o viata traita de oameni la un nivel superior care nu ne-a fost accesibil pana acum.
Este studiat apoi Soarele, a carui activitate maxima este preconizata a fi in 2012, ducand astfel la distrugerea pamantului.
Problema inversarii polilor pusa pentru prima data de Einstein este luata serios in discutie, deoarece poate fi cauza slabirii campului magnetic al pamantului si de aici lipsa apararii impotriva radiatiilor solare.
Probabilitatea ca Pamantul sa se loveasca de un nor de energie intrat in sistemul nostru solar ar fi o cauza a disparitiei lumii. Ciocnirea cu o cometa/un asteroid de genul celei/celui care a dus la disparitia dinozaurilor e foarte probabil sa intervina, ceea ce ar duce la o catastrofa pentru locuitorii Pamantului.
Pamantul insusi ar da semne de neliniste ducand la eruptia unor vulcani, activitatea vulcanica intensa fiind determinata de incalzirea globala.
Religiile lumii anunta sfarsitul, Biblia prezinta Apocalipsa.
Autorul isi vrea cartea un avertisment: "Cum clipa se apropie, iar oamenii incep sa-si dea seama ca in 2012 se va intampla ceva nemaivazut, vreau sa-mi fac simtita prezenta si sa-mi ajut semenii sa se comporte responsabil in fata acestei amenintari. Si sa ma straduiesc sa nu zic pe urma v-am zis eu!".

5 comentarii:

  1. Referitor la ce spuneai in "Nostradamus, 21 decembrie 2012":

    [Iar problema aceasta cu "alesii " o inteleg dar asta nu inseamna ca si sunt de acord cu ea.]

    Nu esti de acord (si nici eu n-as fi)pentru ca ai impresia ca "alesii " sunt niste PRIVILEGIATI.

    Daca incerci sa identifici citiva dintre "alesii " Domnului, te vei ingrozi de soarta lor si, cu siguranta, nu ti-o vei fi dorit... Apostolii (din 12, doar unul moare de moarte naturala), Sf.Ioan Botezatorul, Sf. Arh.Stefan etc.

    In matematica, se stie ca aprox. 30-40 % din sansa de a rezolva o problema depinde de nivelul corectitudinii ipotezelor (adica de acuratetea formularii ei).

    Daca formulezi corect problema alesilor lui D-zeu, nu ai cum sa fi sau sa nu fi de acord. Nu-ti ramane decit sa-l venerezi si mai mult pe cel ce "toate cu intelepciune le-a facut"

    Profu de mate

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, cam asta cred: ca ar fi privilegiati. Dar nu din punct de vedere al unei vieti fericite, indestulate sau fara necazuri ci din perspectiva posibilului sfarsit. Evident ca este doar o opinie exprimata din cauza ca se spune clar faptul ca doar unii sunt alesi/predestinati alegerii. Din cauza ca, dupa cum pare, nu avem toti sanse egale. Sau poate din reactia automata a unuia care nu se crede un ales...
    Si apoi, in matematica, stiinta exacta, poti formula corect ipoteza, rezolvi corect, ai raspuns corect.
    Da, dar religia si viata nu sunt stiinte exacte. Se formuleaza ipoteze si ipoteze, se dau raspunsuri si raspunsuri.

    RăspundețiȘtergere
  3. e am auzit de el da nu ma intereseaza ciao

    RăspundețiȘtergere
  4. Oamenii Bunii Eu totul , ce vreau sa va zik este ca Noi cei Credinciosi vom merge La Dumnezeu ori cum pe cei ce au gresit fata de Isus Vor fi Judecatii cei care Vor sa mai Supravietuiasca totusi cat se poate de Putin va Recomand sa Aveti un avion in ori ce Caz SAu daca se poate O racheta sau mai multe Rachete ca sa puteti evita Revelatia 2012 Sfarsitul Populatieii asa ca Ne - om vedea cu bine toti Pe Lumea cea lalta si ori cum totusi nu uitatii ca vom avea o viata Vesnica si vom Cobor din Nou pe pamant iar leul va sta langa noi toate animalele Va Fi un Paradis Noua Lume care va urma Dupa 2012 asa cum spune si in Biblie si Etc... Dumnezeu Fie Cu voi Amin. ~|~

    RăspundețiȘtergere
  5. nu luati in considerare va rog dumnezeu e sus si ne vede pe toti

    RăspundețiȘtergere