29 dec. 2009

Brian Tracy 's "The Ultimate Goals Program"

Am citit din “The Ultimate Goals Program” de Brian Tracy, cel considerat ca fiind un ”guru” al succesului . Se spune că cei care i-au urmat sfaturile date în cele peste 2000 de discuții și seminarii în cei 21 de ani de activitate, și-au îmbunătățit viața personală, s-au realizat material, indiferent de problemele personale, familiale, materiale pe care le aveau când au intrat în contact cu sfaturile lui Brian Tracy.
Ghidul acesta pe care tocmai l-am parcurs și eu ar determina cunoașterea propriului subconștient, descoperirea a cât mai multe detalii despre propria persoană pe care nu le-am identificat până în prezent. Parcurgerea ghidului ar trebui să se facă având un pix și un caiet în față deoarece prin notarea celor mai importante gânduri și idei poți conștientiza mai multe despre cine ești, ce ai realizat, ce poți face și ceea ce poți deveni.
Întrebări interesante (traduse și reformulate de mine)din acest ghid:
1. Dacă te-ai naște cu darul de a atinge orice țel pe care ți l-ai propune, ce ai dori să fii, ce ai vrea să ai și ce ai vrea să faci?
2. Imaginează-te peste cinci ani și uită-te înapoi în prezent. Ce ar trebui să se întâmple pentru ca lumea imaginată să se adeverească?
3. Descrie imaginea unei persoane ideale, persoana care ai vrea tu să fii dacă nu ar exista nicio limită.
4. Scrie-ți propriul necrolog, cel care ar fi citit prietenilor, familiei la înmormântarea ta, exact așa cum ai vrea să fii ținut minte.
5. Dacă ai avea o baghetă magică cu care să-ți atingi viața și orice s-ar adeveri, ce ți-ai dori?
6. Cum ți-ai petrece viața dacă ai mai avea doar șase luni de trăit?

2 comentarii:

  1. Nu stiu daca raspunzand la acele intrebari ai succesul garantat. Cred ca e nevoie si de multa autodeterminare, de vointa, de capacitate intelectuala.. de noroc. Dar cu siguranta te cunosti mai bine, daca esti sincer cu tine insuti, binenteles. Si daca te cunosti mai bine, nu poate fi decat mult mai bine!

    RăspundețiȘtergere
  2. Tocmai, ideea este că te ajută să te cunoști mai bine, să-ți cunoști abilitățile și aptitudinile, să vezi ceea ce poți deveni, să-ți exploatezi potențialul la nivel maxim.

    RăspundețiȘtergere