14 feb. 2010

Energii?...bioenergii...

Am văzut în ultima perioadă mai multe fragmente de emisiuni televizate, dezbateri, reportaje, interviuri (nu spun emisiuni pentru că nu am mai urmărit o emisiune cap-coadă de foarte mult timp) în care s-a tot vorbit despre flacăra violet, influența culorii violet, puteri bioenergetice, parapsihologie și alte asemenea...Am văzut-o și pe Lidia Fecioru, bioenergeticiana care a terminat facultatea de parapsihologie de la Moscova, din ce-am mai citit pe ici și pe colo, deci ar fi o persoană avizată care consideră că de fapt, câmpul energetic, aura, ar determina lucruri în jurul nostru, nu neapărat culoarea pe care o purtam, deși, chiar și aceasta poate influența starea de spirit prin energia degajată.
Lumea în care trăim este dominată, fie că noi conștientizăm acest fapt sau nu, de energii, de câmpuri energetice din cele mai diverse. Radiestezia este calea spre capacitățile nebănuite ale omului, către fortele, câmpurile, energiile pe care acesta le are dar nu le conștientizează, sau dacă le conștientizează nu le educă și nu le folosește.
Fiecare obiect din mediul înconjurător are un biocâmp care variază în funcție de dimensiunea și forma lui. Noi, oamenii, am intuit încă din cele mai vechi timpuri forța/energia din lucruri, fapt demonstrat prin simpla căutare a apei cu nuielușa de alun de forma literei”y”. Nu întotdeauna puterea de a „vedea” dincolo de aparența lucrurilor a fost binevazută, folosirea energiilor proprii și a celor din jur fiind considerată vrăjitorite, mai ales în Evul mediu. Obiectele cunoscute folosite în radiestezie au fost de-alungul secolelor: piramida, nuielușa de alun, ansa, pendulul, cercul, emisfera, creionul, firul.
Orice om este străbătut de energii ce pulsează mai ales datorită conținului mare de apă(apa fiind un mediu propice transmiterii de energii) și se pare că ar fi înconjurat (ca și o ceapă) de straturi multiple de energie având culori diferite, în funcție de ceea ce influențează, apără, controlează el. Astfel, ultimul strat ar avea culoarea alb-violet și influențează, controlează creierul (apropo de flacăra violet a domnului Băsescu care l-ar fi determinat pe Geoană să piardă alegerile). Tulburarea sinelui determină tulburarea câmpului bioenergetic și de aici disconfort, stări proaste sau chiar boli. Un gând negativ se va reflecta în mod direct asupra stării noastre, atrăgând răul respectiv. Ceea ce gândim este atras, în mod direct, către noi: bine sau rău. De fapt, pe aceasta idee se merge și în filmul „The secret”despre care am vorbit la un moment dat.
Deci, un rol foarte important în echilibrul nostru energetic îl are gândul și capacitatea noastră de a ne controla gândurile și trăirile. Dacă am reuși să avem suficientă încredere în noi, iar apoi , prin concentrare, autocunoaștere, autoeducație să ne controlăm energiile , atunci am putea influența atât starea noastră cât și pe a celor din jur.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu