21 mar. 2010

Dresor amator

Dis de dimineață, Maria merge la grădiniță. Și ea urăște trezitul de dimineață la fel ca și maică-sa. Primul lucru pe care-l spune când se trezește este: "Mai dormim puțiiin?"
După "lupte seculare" ce durează cam 30 de minute, reușesc să o pregătesc de grădi. Acum câteva zile trebuia să meargă Bubu cu ea pentru că și eu trebuia să ajung la program cam la aceeași oră, dar în altă parte .
Îmi povestește maică-mea ce făcea Maria mea, dimineața, în drum spre grădi. Se oprește ea deodată, ia un băț de pe jos, se îndreaptă spre un grup de maidanezi, aruncă bățul spre ei și strigă:
-Adu la mine!
Bunică-sa se uită uimită și nu înțelege inițial ce-i cu maimuțica de Mari. Ea , foarte serioasă strigă iar:
-Adu la mine, nu auzi?
A văzut ea pe undeva cum se dresează câinii sau ce fac de obicei câinii dresați iar acum avea pretenția ca maidanezii cartierului să-i aducă ei, bățul înapoi.
Văzând că niciunul dintre câini nu are vreo intenție de a-i returna bățul, se apucă să mai caute bețe. Bubu, când și-a dat seama de intențiile de dresoare ale Mariei a încercat să o convingă să meargă mai repede spre grădi pentru că întârzie la program. Nu de alta dar maidanezii, neobișnuiți cu o comandă de genul "apporte" ci mai mult cu pietre aruncate după ei, era posibil să se angajeze într-o cursă după fundulețul de dresor amator al Mariei...și fără intenția de a-l aduce înapoi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu