21 mar. 2010

"ELIXIRUL DRAGOSTEI"

În această seară am mers și eu la operetă. Nu de alta dar ii promisesem Mariei că o duc la Teatrul Muzical. Încă de la plecare am știut că nu va putea ea rezista mai bine de două ore în sala de spectacol. A rezistat destul de bine un act, după care s-a hotărât să meargă în parc, în Grădina publică. Oricum, important este că știe acum despre ce este vorba. Vreau neapărat să o duc la balet când se va dansa "La fille mal gardee", sunt sigură că-i va plăcea mai mult decât la operetă.
"Elixirul dragostei" este o opereta în două acte pe muzica lui Gaetano Donizetti, (libretul fiind scris de Felice Romani) pe care o pot urmări gălățenii, în stagiunea actuală a Teatrului Muzical "Nae Leonard".

Subiectul urmărește, în cele două acte, povestea de dragoste dintre Adina și Nemorino. Adina, pretențioasă, împătimită după povești de dragoste precum "Tristan și Isolda", îl preferă pe sergentul Belcore, și-l ignoră pe naivul și timidul Nemorino.

"Vraciul" Dulcamara apare în acțiune și oferă la un preț de nimic un elixir care poate vindeca orice. Nemorino ia elixirul pentru a-l vindeca de timiditatea care-l determina să pară indiferent față de Adina. Aceasta din urmă, pentru a se răzbuna pe "indiferentul" Nemorino, acceptă cererea în căsătorie a lui Belcore.

Nemorino mai cumpără din elixir pentru a prinde curaj și mai mult, și pentru a se înrola. Primește însă vestea că este moștenitorul unei averi importante și fetele încep să-i acorde mai multă atenție. Adina este din ce în ce mai geloasă, în cele din urmă acordându-i mâna sa lui Nemorino.
Dulcamara se va lauda de acum în colo cu faptul că elixirul său are și "puterea" de a face oamenii bogați.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu