9 mar. 2010

"Year one"

Cred ca m-am tampit de tot de am rezistat sa urmaresc filmul "Year One".
Imi plac mult comediile. De fapt, in lumea stresanta in care traim ar fi culmea, atunci cand vrei sa te relaxezi, sa urmaresti stirile de la ora cinci sau sa te uiti la otv. Sincera sa fiu, eu nici stirile de seara nu le mai urmaresc de ceva vreme, din acelasi motiv: mi se par stresante si de multe ori artificiale si prostesti. O fi o fuga de realitate? nu cred! doar ca ma intereseaza mai mult realitatea mea, lumea mea decat cea discutata la stiri. Daca ma intereseaza ceva caut sau urmaresc in mod special...
Sa revin la catastrofa de film "Year one". Nu am mai vazut in viata mea imagini atat de scarboase.
O singura faza mi s-a parut cat de cat amuzanta: in timpul ceremoniei de jertire a uneifecioare in onoarea zeilor pentru a-i indupleca sa dea ploaie, se aduna multimea ca la spectacol."Am venit cu familia sa urmaresc jertfa!" si "Cum nu stii ce trebuie sa faci ca sa aduci ploaia? pana si un copil stie asta: arunci in foc o fecioara! Dhaaa!!"( bineinteles ca tampit e cel ce nu stie atata lucru)
Este o parodie nereusita, cred eu, dupa Biblie. Zed si Oh , doi lenesi idioti din epoca primitiva( cel putin asa vrea sa ne lasa sa credem scenaristul) pornesc sa descopere lumea, dupa ce Zed a gustat din pomul cunostintei binelui si raului si sunt alungati din trib, ei doi, el si el(parodie alungarea din rai, Adam si Eva). Trec si prin alte episoade biblice reprezentative: uciderea lui Abel de catre Cain(secventa este cel putin revoltatoare),ii intanesc pe Moise, pe Avraam, li se "explica " ce-i cum circumcizia, ajung in Sodoma, sunt martorii ce trec prin istorie(s-a gasit artificiul pueril ce explica aceasta posibilitate: calatorie in spatiu=calatorie in timp) insotiti mai mereu de omniprezentul Cain.
Nu trebuie sa fii foarte religios ca sa ti se para o comedie...nu slaba...aproape cretina!
Vorba aceea: parerea mea!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu