11 nov. 2010

Grown ups - ”Oameni mari şi fără minte“

“Grown ups” e un film din 2010, o comedie destul de slabă în ciuda numelor de pe afiş: Adam Sandler, Kevin James, Rob Schneider, David Spade şi Chris Rock; adică este vorba despre cinci recunoscuţi actori de comedie din cinematografia Americană contemporană.
Poate şi înşiruirea aceasta de nume m-a determinat să aleg să urmăresc filmul, aşteptându-mă să râd în lacrimi. Nu prea s-a întâmplat asta, aproape tot scenariul fiind o înlănţuire de glume de tipul stand up comedy.
Problema este că dialogul nu pare real, sunt doar replici mai mult sau mai puţin spumoase, poante inspirate sau nu prea, inteligente sau de-a dreptul glume proaste, titlul, în traducere, ”Oameni mari şi fără minte“ părând-mi-se destul de inspirat. Ce să spun de glumele nesărate cu pârţuri, cu pişatul în lac sau în piscină, cu tâşnitul laptelui de mamă din sân în ochii celor din jur, plesnelile “amicale” peste faţă, scârboasa relaţie a unuia dintre ei cu o mereu excitată babă? Poate-s amuzante pentru unii.
Pretextul filmului este reîntalnirea a cinci fosti colegi într-o echipă de baschet, în copilărie, campioană. La moartea antrenorului, vin toţi cei cinci iar cel mai bogat dintre ei închiriază pentru toate familiile lor, o casă pe marginea lacului, în sânul naturii, prilej de activităţi “distractive” prin care-şi rememorează tineretea.
Este un film cu mult mai slab decât aş fi crezut, cu o distribuţie de la care aveam mai multe pretenţii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu