25 nov. 2010

M-am nascut de ziua mea...

Si-a trecut si ziua mea...Cu ceva peripetii mai mult sau mai putin placute. Am tinut-o ca-n basme: trei zile si trei nopti.
Vineri seara, oaspeti "surpriza"(problema era ca eu stiam de surpriza asa ca nu am putut fi foarte surprinsa) care mi-au si adus un tort nemaipomenit, dupa cum se vede in imagine:

 Si-o "felie de sectiune" , vorba lu' Lili, autoarea capodoperei culinare.
Dar nu, nu era de ajuns pentru mine, trebuia sa ies eu cumva in evidenta, sa ma fac remarcata ("Dar pe mine...m-ai remarcat?" :) o replica din "Hora iubirilor" de la Dramatic). Evident ca mie nu-mi place sa ies in evidenta dar nu stiu cum se face si cum e vreun eveniment mai deosebit trebuie sa mi se faca rau. Asa ca sambata pe la amiaza cine era la spital, la urgente? Dupa ce George (multumesc!) a incalcat toate regulile de circulatie ... Eu, normal! Pai, ce! Ma pregateam si eu sa mor de ziua mea. M-am nascut de ziua mea, mor de ziua mea. Nu as fi fost asa de originala avand in vedere faptul ca Madalina Manole a ales acest motiv. Si apoi, eu eram abia in ajunul zilei mele de nastere.
Da, m-am nascut pe 21 noiembrie...
Dupa ce am crezut ca mor am aflat ca am avut o cadere severa de calciu, ceea ce medicii numesc criza de spasmofilie. Cautand detalii despre spasmofilie am aflat ca nici macar nu este o boala si ca nu se cunosc exact motivele aparitiei ei...Normal ! mi se intampla lucruri inexplicabile. Totul porneste din capul meu.
Dupa ce am alarmat pe toata lumea imi dau seama ca... asta da surpriza...
Duminica, desi epuizata, ma vad scoasa aproape cu forta din casa, ca doar aveam planuita o iesire. A cazut din programul nostru "Carmen" de Bizet si chiar si asa imi cadea capul pe masa. Povestirile lui Tudorel despre Japonia, Malaezia, China imi induceau asa o stare de...visare(ca sa nu spun somn).
Si, uite asa, a mai trecut o aniversare plina de "surprize".

9 comentarii:

  1. La multi ani!
    Emotii, intamplari din care mai invatam ceva...Imi pare rau. Insa ai uitat sa subliniezi cat de frumoasa erai si esti, cat de iubita esti de ceilalti, cat de mult te-a alintat Maria si mai ales cat de mult sunt legati de tine cei din jurul tau. si cate urari sincere si frumoase ai primit si multe altele. De ziua ta poti sa te privesti sincer in oglinda sufletului. Ceea ce vezi te motiveaza sa iei o decizie pe mai departe, prin care sa te socotesti cu timpul.
    Te felicitam, te pupam virtual si fara virusi, si, cel mai important dintre toate: iti dorim sanatate, spor in toate, sa fii inconjurata mereu de gandurile bune si de dragostea celor din jur. Si...mai prezenta aici, cu noi
    La multi si frumosi ani!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc mult, Oricare! Mereu stii sa
    sa alegi cele mai potrivite cuvinte pentru a imbarbata pe ceilalti. In cazul de fata, imi par chiar prea frumoase pentru ca in cuvinte este vorba despre mine...
    Ziua de sambata mi-a reamintit faptul ca suntem atat de fragili, de neputinciosi, de nesemnificativi...in ciuda a tot ceea ce facem noi in viata aceasta...

    RăspundețiȘtergere
  3. In fapt, ziua de sambata ti-a reamintit ca traiesti; ti-a atras atentia ca existi și nu trebuie sa te pierzi ratacind printre obligatii sau fapte marete.
    E bine ca suntem fragili, asta ne ajuta sa ne simtim vii;ne schimba atitudinea fata de noi, de ceilalti, de viata si lucruri. Grav si trist ar fi daca nu am primi astfel de semnale: ar insemna ca nu contam in planul universal
    Ai observat ca am devenit filosoafa?De, m-am nascut si eu de ziua mea, alataieri parca...

    RăspundețiȘtergere
  4. La multi ani, Oricare!!! In Sagetator, se pare. Iti doresc o viata frumoasa si linistita!
    Dar ce mai conteaza un an cand ai decoperit potiunea tineretii vesnice... :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Cu scuzele de rigoare...si intarziat asa cum sunt eu de obicei :P :) as vrea sa iti urez cel mai sincer LA MULTI ANI!!! Stiu e tarziu...dar un cliseu spune: ca mai bine mai tarziu decat niciodata. Chiar daca a fost mai tarziu...a fost un La Multi Ani!!! spus din toata inima. Sa ai parte numai de bine pe lumea asta. Sa te bucuri atat cat poti de viata si sa profiti de ea la maxim. Sa savurezi fiecare clipa si sa traiesti mereu intens acea clipa. Din nou cu scuzele de rigoare pentru intarziere....La Multi Ani copile!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc, Nemesis, pentru urari! cred ca sunt sincere si din toata inima si...:) chiar nu e nevoie de scuze pentru intarziere, uneori as vrea sa uit si eu ca am o zi aniversara. Totusi: m-am nascut, exist, asa ca, evident, am o zi de nastere.
    ("Copile", ala, e de la modul in care privesc viata, de la faptul ca sunt mica, probabil, nu de la varsta :)) )

    RăspundețiȘtergere
  7. Si sa nu uiti cine ti-a facut urarile si mai ales cine te-a incurajat sa traiesti orice clipa. Omul care aproape un an a fost in moarte clinica :P :))))) Na ca am revenit la viata...si am o pofta de ea...mama...mama
    P.S. Sa iti zic si eu un mare secret. Ceva ce nu am spus la nimeni pana acum. Si eu m-am nascut de ziua mea. Te rog sa nu mai spui asta la nimeni. Merci :P :))))

    RăspundețiȘtergere
  8. Printre altii care m-au incurajat, imi amintesc si de unul... Horatiu care, intr-un poem, spunea "Carpe diem, quam minimum credula postero", adica "traieste clipa, sa nu ai incredere in viitor" :)
    Cat despre "moartea clinica" de pe Funblog, a fost mai mult un concediu de odihna la cerere, din cate stiu, asa ca dupa odihna e normal sa ai pofta de viata.
    Da, banuiam ca si tu te-ai nascut de ziua ta...dar nu spun la nimeni ca e pe 23 februarie...ups!

    RăspundețiȘtergere