1 nov. 2011

Modele de subiecte pentru Examenele Nationale 2012

     Centrul National de Evaluare si Examinare a publicat pe internet modelele de subiecte pentru examenele nationale din anul 2012. Aceste modele sunt in conformitate cu Metodologia de organizare si desfasurare a Evaluarii Nationale pentru absolventii clasei a VIII-a in anul scolar 2011-2012 si cu Metodologia de organizare si desfasurare a examenului de Bacalaureat 2012.
     Pentru Evaluarea Nationala, elevii claselor a VII-apot gasi subiecte care au fost publicate ca modelele  pentru Limba si literatura romana, Matematica si pentru Limba si literatura materna.
Pentru elevii claselor a XII-a, au fost publicate modele de subiecte pentru toate probele de evaluare a competentelor lingvistice si digitale, dar si pentru probele scrise: pentru Limba si literatura romana, Limba si literatura materna (sapte discipline), Matematica, Istorie, Fizica, Chimie, Biologie, Informatica, Geografie si pentru cele cinci discipline socio-umane (Economie, Filosofie, Logica si argumentare, Psihologie, Sociologie).
     Modelele de subiecte pentru evaluarea competentelor si pentru probele scrise sunt insotite de precizari privind scopul evaluarii, statutul disciplinei, structura subiectelor, competentele de evaluat, detalii privind evaluarea, inclusiv baremele de evaluare si de notare.

Toate aceste modele pot fi gasite la dresa http://www.subiecte2012.edu.ro/ : evaluare initiala , evaluare nationala si bacalaureat .
     Au fost puse si linkuri catre modelele de subiecte -certificare competente- din anul 2011si  din 2010 ; catre subiectele de la probele scrise:  din 2011 si din 2010 si catre subiecte şi baremele de evaluare şi notare din sesiunile examenului de bacalaureat din sesiunile anului 2011 şi  anul 2010 .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu