8 ian. 2012

Timothy Ferriss - cum să ai o viaţă perfectă

Timothy Ferriss este un tânăr (32 ani) autor de bestsellers, printre care se numără: The 4-Hour Body: An Uncommon Guide to Rapid Fat-Loss, Incredible Sex, and Becoming Superhuman (Corpul- în 4 ore: Un ghid diferit pentru a pierde rapid din grăsime, pentru sex incredibil şi pentru adeveni superom), The 4-Hour Chef: The Simple Path to Cooking Like a Pro, Learning Anything, and Living the Good Life (Expert bucătar în 4 ore: Calea simplă spre a găti ca un profesionist, pentru a învăţa orice şi pentru a trăi o viaţă bună), The 4-Hour Workweek(Săptămâna de lucru de 4 ore). Aceasta din urmă este şi prima sa carte publicată, tradusă şi vândută în toata lumea, în 35 de limbi.
Pe blogul său se pot găsi (în limba engleză) detalii despre viaţa şi activitatea sa destul de bogată pentru un tânăr care abia a trecut de 30 de ani: campion la kickboxing în China, deţinătorul unui record mondial la tango, cercetător în domeniul azilului politic, dansator MTV în Taiwan, actor în China  şi Hong Kong, poliglot(5 limbi), expert în finanţe şi antreprenoriat.
Cărţile sale au un mare succes în  întreaga lume pentru că promit să dezvăluie secretul unui mod de a duce o viaţă împlinită, sănătoasă, relaxată, plină de succese şi implinire financiară. Ce-şi poate dori mai mult un om? Astfel, dacă citeşti sfaturile sale şi le şi urmezi, poţi tări ca un milionar...spune el.
Exemplul cel mai bun pentru The New Rich (Noii Bogaţi) este el însuşi, demonstrând prin experienţa sa de viaţă, în primul rând, validitatea ideilor formulate în cărţile de lifestyle şi de antreprenoriat. Mare parte din succesul sau se datorează şi erei în care trăim, mai ales internetului. Apoi, aş spune că el însuşi trăieşte/este ca un “milionar”(idee pe care o vinde) tocmai pentru că vinde promisiunea unei vieţi de vis, dorinţa oricărui muritor: să trăieşti bine, să cîştigi bine, să arăţi bine, să călătoresti, să te hrăneşti bine, să faci sex bine...Nu ştiu câti ating un astfel de ideal, oricum,Timothy Ferriss face bani buni pe seama acestor dorinţe. 

3 comentarii:

  1. Spui la final
    ... promisiunea unei vieţi de vis, dorinţa oricărui muritor: să trăieşti bine, să cîştigi bine, să arăţi bine, să călătoresti, să te hrăneşti bine, să faci sex bine...Nu ştiu câti ating un astfel de ideal...
    1. NOI CREDEM IN MOD GRESIT CA ASTA E DORINTA ORICARUI MURITOR;
    2. NU ÎNTELEG EXPRESIA să trăieşti bine... E CEA FOLOSITA DE BASESCU OARE?
    3. NU ÎNTELEG EXPRESIA să cîştigi bine... CÂT? CÂT DOI SEMENI, CÂT O MIE DE SEMENI?
    4. NU ÎNTELEG EXPRESIA să arăţi bine... CA CINE? CA MADONA, CA LUCIU, COLUMBEANU, ORI CLEOPATRA?
    5. NU ÎNTELEG EXPRESIA să călătoresti... IN ACEST CONTEXT... FERICITII PARINTI AI PUSTIEI S-AU INVREDNICIT DE SFINTENIE IN TE MIRI CE GROTA...
    6. NU ÎNTELEG EXPRESIA să te hrăneşti bine... ADICA MULT? CA TI-E FOAME, CA NU TI-E FOAME?
    7.NU ÎNTELEG EXPRESIA să faci sex bine... POATE NU SUNT SUFICIENT DE MATUR...
    8. NU ÎNŢELEG CUM ATATEA DEZIDERATE IMPRECISE POT, COMBINATE, SA DEVINA UN IDEAL... POATE STAU PROST CU LOGICA...
    9. SI, DACA NU LE INTELEG PE TOATE ASTEA, ATUNCI CU SIGURANTA NU O SĂ-L INTELEG NICI PE Timothy Ferriss...

    UN PARINTE

    PS: IUBESTE SI FA CE VREI!
    Fericitul Augustin (354-430)

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu stiu daca din postul de mai sus rezulta ca as fi de acord cu "teoriile" lui Timothy Ferriss. Am intentionat doar un rezumat al modului in care el si lucrarile sale sunt percepute de cei mai multi dintre oameni.
    Parerea mea este ca el exploateaza slabiciuni umane pentru a-si crea o cariera.Si cum slabiciunile umane sunt multe (.."să trăieşti bine, să cîştigi bine, să arăţi bine, să călătoresti, să te hrăneşti bine, să faci sex bine...")si variate, iar credinta ca secretul exista si il detine cineva care il si poate impartasi, el gaseste mereu portite pentru a vinde iluzii...
    Si ...da! IUBESTE SI FA CE VREI!
    :) secretul? unei vieti fericite...

    RăspundețiȘtergere
  3. Hello would you mind stating which blog platform you're using? I'm going to
    start my own blog in the near future but I'm having a difficult time deciding between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal. The reason I ask is because your layout seems different then most blogs and I'm looking for something completely unique.
    P.S Apologies for getting off-topic but I had to ask!
    Also visit my web blog ; Macro-Patterning Method

    RăspundețiȘtergere