1 mai 2012

HARGHITA BAI - APRILIE 2012

Despre Harghita Bai (altitudine-1400 m) am auzit ca ar fi unul dintre cele mai reci locuri din tara. Am ajuns aici in aprilie si inca mai era destul de multa zapada. Vremea este foarte schimbatoare, alternand destul de mult intr-un interval scurt de timp: soare, ploaie, ceata.
In capatul partiei de schi Csipike se afla Cabana Harghita care in anotimpul rece, preferat de schiori, este, probabil, arhiplina. Statiunea dispune de o telecabina si de o partie de ski.
Aici sunt foarte multe case de vacanta cu niste porti frumoase, sculptate traditional.
     In Harghita Bai este un loc ciudat, un “lac montan cu apa minerala ” ale carei margini scalda o colina alb-galbuie de caolin. Lacul nu e decat locul de confluenta a celor catorva izvoare de apa dulce si feruginoasa ce se scurg de pe versantii din jur. Lacul e rosu-oranj. Marginile sale sunt portocalii. De jur imprejur apar alte doua culori: albul caolinului si verdele padurilor de brad. (informatii si de aici)De sus porneste un parau oranj-galben, datorita solului de sub el.
 Exact in fata Cabanei Harghita se afla un parc de distractie...sportiva, sa-i spun asa,  amenajat pentru sezonul cald:
 
Este foarte multa liniste in Harghita Bai. Trec foarte putine masini si aerul este placut...incomparabil cu aerul plin de noxe de la Ispat. Pentru cei ce urasc aglomeratia, manelele date la maximum, trecatorii grabiti ce dau peste tine din greseala, si pentru cei ce iubesc linistea, aerul curat...e un loc de vizitat.



 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu