2 iun. 2012

SOURCE CODE

"Source Code" sau "Transfer de identitate" este un film ce a avut premiera in Romania pe 15.04.2011, avand ca actori in rolurile principale pe Jake Gyllenhaal, Vera Farmiga, Michelle Monaghan.
Este incadrat in genurile drama, thriller, actiune si science-fiction.
Subiectul este relativ simplu: un ofiter din armata americana este ranit mortal, partea din creierul sau  ramasa functionala este folosita pentru experimente legate de securitatea tarii. Prin mijloace stiintifice experimentale, Căpitanul Colter Stevens se regaseste in corpul unui profesor de istorie ce calatoreste intr-un tren ce urma sa explodeze din cauza unui dispozitiv plasat de un psihopat.
Initial, Colter Stevens nu realizeaza ce i se intampla, este socat de contextul in care se afla si de aspectul sau fizic. Nu-si aminteste de moartea sa si cu atat mai putin de laboratorul in care era cobai. El este pus sa retraiasca ultimele 8 minute din viata profesorului, un barbat din trenul care explodase, barbat compatibil fiziologic si intelectual cu el.
Este obligat sa retraiasca in mod repetat cele 8 minute, pana la descoperirea atentatorului si la anihilarea lui.
Este un film interesant, bine realizat, nu e genul comercial de mantuiala, cu un Jake Gyllenhaal ce joaca bine si care merita urmarit.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu