16 iul. 2012

Valea Doftanei - "Perla Doftanei"

     Spuneam in postul anterior faptul ca pe Valea Doftanei este foarte multa liniste, o atmosfera relaxanta. O varianta pentru a evita aglomeratia spre Valea Prahovei este, evident, Valea Doftanei. Un loc de vacanta in care te poti simti chiar ca in "Jocul de-a vacanta", piesa lui Mihail Sebastian: rupt de lume, de program, de mersul trenurilor, de timp, de viata reala.
     O gazda primitoare poate fi domnul Marius Richea (tel.: 0744.753.380) din satul Tesila, cel care detine pensiunea "Perla Doftanei", cea mai frumoasa din zona, dupa parerea mea. Asezata in Valea Doftanei, la 7 km de barajul Paltinu, intr-o zona superba, pensiunea Perla Doftanei pune la dispozitie: 4 dormitoare cu baie proprie, 4 dormitoare cu baie comuna, living 35 mp cu bar, sala mese 35-40 persoane, terasa 100mp, gradina,  minimarket.
      Pensiunea isi are intrarea dintr-o strada cu aspect rural comun din care observi, in primul rand, faptul ca este un magazin la intrare. Initial nu pare nimic deosebit fata de celelalte case vecine. Abia dupa ce intri in curtea vilei realizezi ca in fata portii te afli, de fapt, la partea superioara a constructiei, ea desfasurandu-se in jos, pe panta, in trepte, la fel ca si curtea amenajata cu siruri de scari din piatra insotite de jardiniere.
Masa de ping-pong este afara, in fata pensiunii.
 Pensiunea are o foarte mare terasa cu o priveliste naturala frumoasa. Mancarea este gatita ca acasa, este foarte gustoasa si foarte proaspata.
Gazda planuia ca pana la sfarsitul lui iulie 2012, sa fie gata si locul de joaca pentru copii si apoi sa puna si o piscina in marea curte din fata pensiunii. Locul de plaja deja exista langa balansoar, in fata lacului artificial in care inoata pastravii.


Camerele sunt curate, frumos amenajate, dupa gustul proprietarului, dupa cum spune chiar el. Vederea din camera, chiar din pat, este deosebita,  fiecare camera avand si balcon.

Noaptea, curtea este frumos iluminata: sunt luminite si in lac, sunt si fluturi ce-si schimba culoarea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu