8 feb. 2016

Până la cer

     "As High as the Sky"(2012), tradus pentru cinefilii români "Până la cer", este un film ce apare la recomandarile HBO sub categoria comedie/romance. Din punctul meu de vedere, filmul acesta nu este comedie si nici romance, este mai mult o dramă. 



     Câteva personaje (trei, mai exact) menţin toată acţiunea filmului. Margaret este organizatoare de evenimente. Ea trece printr-o perioadă delicată din viaţa ei: tocmai s-a despărţit de iubitul ei. Din acest motiv a dezvoltat o obsesie pentru curăţenie şi ordine. Sora ei Josephine, mai mare cu vreo 14 ani, vine neanunţată în vizită, dându-i peste cap toată ordinea ei obsesivă. Fetiţa Josephinei, Hannah, care are zece ani, nu pare foarte încântată de personalitatea rigidei Maggie. Fetiţa se apropie încet, încet de mătuşa sa, însă aceasta din urmă află că sora sa era bolnavă de cancer la pancreas şi că urmează să moara în scurt timp. Planul ei fiind să o acomodeze pe fiica sa  (fără tată) cu Maggie. Acest nou şoc o destabilizează pe Maggie care relizează că trebuia să devină a doua mamă pentru fetiţa surorii ei.Spre surprinderea mamei si a fiicei, Maggie se redresează mai repede decat se aşteptau si îşi ia rolul în serios, devenind conştient responsabilă pentru viitorul nepoatei sale.
      Este un film cu o atmosferă ciudată, tehnica de filmare creează uneori impresia de ceaţă, ai chiar senzaţia că nu desluşesti bine contururile. Titlul face trimitere la superlativele pe care le foloseau mama şi fiica în jocurile lor. Mama îşi iubea fata "as high as the sky", "până la cer". Este un film ce merita vazut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu